Korkokenkiä Maksu Vaahterasokeri Toe Pumput Pic Naisten Teräväkärkiset Patenttia Agnes zYwUqR Korkokenkiä Maksu Vaahterasokeri Toe Pumput Pic Naisten Teräväkärkiset Patenttia Agnes zYwUqR Korkokenkiä Maksu Vaahterasokeri Toe Pumput Pic Naisten Teräväkärkiset Patenttia Agnes zYwUqR Korkokenkiä Maksu Vaahterasokeri Toe Pumput Pic Naisten Teräväkärkiset Patenttia Agnes zYwUqR
Sunnuntai, 30.9.2018 
Siru, Sirja, Sorja

Patenttia Pic Maksu Toe Agnes Pumput Korkokenkiä Naisten Teräväkärkiset Vaahterasokeri PÄIVÄN KRUUNU

Kotimaa

Korkokenkiä Maksu Vaahterasokeri Toe Pumput Pic Naisten Teräväkärkiset Patenttia Agnes zYwUqR

  • Tenho Kiiskinen
Pumput Vaahterasokeri Maksu Agnes Korkokenkiä Toe Pic Patenttia Naisten Teräväkärkiset

Kauan ennen lentokoneita jotkut vakuuttivat pääsevänsä yläilmoihin kastamattomista lapsista keitetyllä lentosalvalla. Kehuipa eräs eukkonen vietelleensä peräti neljä apottia - syöttämällä näille ulosteitaan. Karmivalla tavalla hauskaa, mutta otettiinko tarinoita koskaan vakavasti?

- Ei. Enemmistö piti uskomuksia humpuukina. Nykyihmisillä on taipumus kuvitella entisaikojen ihmiset yksinkertaisiksi. Tyhmyysargumentille ei kuitenkaan ole pohjaa, noitavainoja tutkinut dosentti Marko Nenonen toteaa.

Salakirjat-kustantamon julkaisema Vesa Suomalaisen käännös pahamaineisesta Malleus Maleficarumista eli Noitavasarasta on yksi viime vuoden myyntimenestyksistä, jonka kulttuurihistoriallista arvoa ei Nenosen mielestä voi vähätellä.

- Suomennos on tinkimättömän laadukas uroteko. Meille on avattu ikkuna erään vaikuttavan ilmiön ymmärtämiseksi äidinkielellämme.

Dominikaanimunkki Heinrich Kramerin (n.1430-1505) kokoamaa teosta tulisi Nenosen mukaan lähestyä kirjallisena poikkeustapauksena.

- Kramer oli aikalaistensakin silmissä fanaatikko, joka edusti äärimielipiteitä. Naisviha on rajua, mutta sen merkitystä on liioiteltu, kuten koko teoksen arvovaltaa. Se tunnetaan nykyisin paremmin kuin omana aikanaan. Alkuperäinen latinankielinen teksti on yllättävän sukupuolineutraali, miehet ovat yhtä lailla epäilynalaisina.

Seksuaalisuudella on teoksessa keskeinen rooli. Noidat lentelevät yöllisiin orgioihin, irstailuhakuisuus leimaa kaikkea elämää.

Vaahterasokeri Toe Patenttia Pumput Agnes Naisten Teräväkärkiset Pic Korkokenkiä Maksu - Sukupuolisuutta ei osattu käsitellä yhteisöllisellä tasolla. Krameria on arvioitu selibaattilupauksen valossa, mutta selitys on yksipuolinen. Nykytutkimuksessa seksuaalikielteisyys yhdistetään puhtauden psykologiaan. Kramer vaali tiedostamattaan puhtauskäsitystä, jonka mukaan “yksikään rikos ei saa jäädä rankaisematta”.

Seksuaalisuus yhdistyi siis sielun likaantuneisuuteen, paholainen vietteli lihallisuudella, joka oli itsessään turmiollista.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Pumput Naisten Patenttia Maksu Agnes Teräväkärkiset Vaahterasokeri Korkokenkiä Toe Pic
Toe Patenttia Korkokenkiä Naisten Maksu Teräväkärkiset Pic Pumput Vaahterasokeri Agnes