Pukeutuminen Steve Loretta Suljettu Naisten Madden w4O0pqBS Pukeutuminen Steve Loretta Suljettu Naisten Madden w4O0pqBS Pukeutuminen Steve Loretta Suljettu Naisten Madden w4O0pqBS Pukeutuminen Steve Loretta Suljettu Naisten Madden w4O0pqBS Pukeutuminen Steve Loretta Suljettu Naisten Madden w4O0pqBS
Sunnuntai, 30.9.2018 
Siru, Sirja, Sorja

Suljettu Pukeutuminen Naisten Madden Loretta Steve PÄIVÄN KRUUNU

Kotimaa

Pukeutuminen Steve Loretta Suljettu Naisten Madden w4O0pqBS

  • Tenho Kiiskinen
Naisten Steve Suljettu Madden Loretta Pukeutuminen

Kauan ennen lentokoneita jotkut vakuuttivat pääsevänsä yläilmoihin kastamattomista lapsista keitetyllä lentosalvalla. Kehuipa eräs eukkonen vietelleensä peräti neljä apottia - syöttämällä näille ulosteitaan. Karmivalla tavalla hauskaa, mutta otettiinko tarinoita koskaan vakavasti?

- Ei. Enemmistö piti uskomuksia humpuukina. Nykyihmisillä on taipumus kuvitella entisaikojen ihmiset yksinkertaisiksi. Tyhmyysargumentille ei kuitenkaan ole pohjaa, noitavainoja tutkinut dosentti Marko Nenonen toteaa.

Salakirjat-kustantamon julkaisema Vesa Suomalaisen käännös pahamaineisesta Malleus Maleficarumista eli Noitavasarasta on yksi viime vuoden myyntimenestyksistä, jonka kulttuurihistoriallista arvoa ei Nenosen mielestä voi vähätellä.

- Suomennos on tinkimättömän laadukas uroteko. Meille on avattu ikkuna erään vaikuttavan ilmiön ymmärtämiseksi äidinkielellämme.

Dominikaanimunkki Heinrich Kramerin (n.1430-1505) kokoamaa teosta tulisi Nenosen mukaan lähestyä kirjallisena poikkeustapauksena.

- Kramer oli aikalaistensakin silmissä fanaatikko, joka edusti äärimielipiteitä. Naisviha on rajua, mutta sen merkitystä on liioiteltu, kuten koko teoksen arvovaltaa. Se tunnetaan nykyisin paremmin kuin omana aikanaan. Alkuperäinen latinankielinen teksti on yllättävän sukupuolineutraali, miehet ovat yhtä lailla epäilynalaisina.

Seksuaalisuudella on teoksessa keskeinen rooli. Noidat lentelevät yöllisiin orgioihin, irstailuhakuisuus leimaa kaikkea elämää.

Loretta Suljettu Naisten Madden Pukeutuminen Steve - Sukupuolisuutta ei osattu käsitellä yhteisöllisellä tasolla. Krameria on arvioitu selibaattilupauksen valossa, mutta selitys on yksipuolinen. Nykytutkimuksessa seksuaalikielteisyys yhdistetään puhtauden psykologiaan. Kramer vaali tiedostamattaan puhtauskäsitystä, jonka mukaan “yksikään rikos ei saa jäädä rankaisematta”.

Seksuaalisuus yhdistyi siis sielun likaantuneisuuteen, paholainen vietteli lihallisuudella, joka oli itsessään turmiollista.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Madden Pukeutuminen Loretta Suljettu Naisten Steve
Suljettu Loretta Steve Naisten Madden Pukeutuminen